Sağlık Ekip İşidir

HAKKIMIZDA / GENEL MERKEZ HABERLERİ

Pratisyen hekim maaşlarına 2 bin 500 TL, diş hekimleri de dahil olmak üzere uzman hekim maaşlarına 5 bin TL ek gösterge zammı öngören düzenleme, TBMM Genel Kurulu’nda kabul edildi. Bu tüm hekimlerimiz için sevindirici bir düzenleme olmuştur.

Fakat,  nitelikli sağlık hizmetinin ana şartı, hizmetin bir ekip tarafından verilmesidir. Bu sebeple sağlık çalışanlarına müjde başlığıyla çıkıp, kesinlikle daha fazlasını hak ettiklerini düşündüğümüz hekimlerimize zam verilip diğer çalışanların yok sayılması tüm sağlık camiasını derinden yaralamıştır.

Sağlık ekip işidir mottosuyla çıkılan yolda, hiç biri diğerinden değersiz olmayan sağlık çalışanları arasında ayrımcılık yapmak bu devlete ve ülkeye yakışmamaktadır. Hala devam eden pandeminin en kötü zamanlarında en ön safta savaşan sağlık çalışanları böyle bir muameleyle demoralize edilmemelidir. Kriz ve pandemi sürecinde eriyen ücretlerinin bir nebze telafisi için bakanlığından müjdeli bir haber bekleyen binlerce sağlık çalışanı maalesef üzgün ve sahipsiz hissetmişlerdir. Sağlık çalışanları hekimiyle, hemşiresiyle, sağlık emekçileriyle bir bütünün ayrılmaz parçasıdır. Ayrım yapılması kabul edilemez.

Eksen Sağlık Bir Sen olarak Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sayın Bakanımızdan acil bir çalışma başlatarak kalbini kırdıkları sağlık camiamızın gönlünü almak için yeni bir düzenleme yapmalarını talep ediyoruz.

Abdurahman ERUL
Genel Başkan Yardımcısı

 Okunma Sayısı : 1236         01 Aralık 2021

Yorumlar

Yorum Yap

Adınız Soyadınız

Girilecek rakam : 262990

Lütfen yukarıdaki rakamları yazınız.