Çin Zulmüne Karşı Doğu Türkistan'ın Her Zaman Yanındayız

HAKKIMIZDA / GENEL MERKEZ HABERLERİ

Doğu Türkistan, Türklerin yüzyıllardır yaşadığı topraklardır ve en eski Türk yurdu olması bakımından önemlidir. Bu bölgede Sakalar, Köktürkler, Uygurlar vb. gibi birçok Türk devleti hüküm sürmüştür.  Yıllar boyunca devam eden barış dönemi Çinlilerin saldırgan tavırlarıyla bozulmuş ve Doğu Türkistan 1949’dan bu yana Çin Komünist Yönetimi tarafından işgal altında bulunmaktadır. Bölgenin adı ise; Çin yönetimince  “Yeni Kazanılmış Yer” anlamına gelen “Şincang” diye değiştirilmiştir. Doğu Türkistan yurdu, 1955’te Çin tarzı otonom bölgeye çevrilerek soydaşlarımız için yasaklar, hakaretler, işkenceler dönemi başlamış, Çin Hükümeti bu yıllardan itibaren Türklere yaptığı katliamları devlet politikası haline getirmiştir. Türk kelimesinin kullanımının yasaklanmasıyla başlayan engellemeler Türk, İslam düşmanlığına kadar varmıştır.

Türklüğe ve İslamiyet’e karşı kin ve nefret güden Çin yönetimi, sebep belirtmeksizin Doğu Türkistan halkını Çin tarzı Nazi hapishanelerine kapatmaktadır. Burada Türkleri; dini, milleti, sevdiklerini eleştirmeye, Çin ve komünist sistemi ise yüksek sesle övmeye zorlamaktadır. Her türlü işkencenin yapıldığı bu kamplarda, başta Uygur Türk’ü olmak üzere Kırgız Türk’ü, Kazak Türk’ü vb. gibi birçok Türk bilim adamını ve aydınını katletmiş ve katletmeye de devam etmektedir.

Türk örf ve adetlerine uygun olmayan yaşamlara ve evliliklere zorlanan Doğu Türkistanlı soydaşlarımız, Çin yönetimi altında azınlık durumuna düşürülmüştür. Cami ve mescitlerin kapatılması, başörtüsünün devlete karşı gelmek olarak algılanması Çin’in İslam düşmanlığını net bir şekilde gözler önüne seriyor.  Kendi topraklarında işkencenin ve saldırının her türlüsüne maruz kalan soydaşlarımıza apaçık bir soykırım yapılmaktadır.  Ve bu soykırım tüm dünyanın gözleri önünde gerçekleşmektedir.

İnsan hakları çerçevesinde Çin’in Doğu Türkistan’daki Türklere yaptığı her türlü davranış suç teşkil etmektedir. Ancak dünya devletleri, Doğu Türkistan’daki zulme karşı hala sessiz kalmaktadır.  EKSEN Sendikalar Birliği olarak; en yakın zamanda Çin’in insanlık dışı bu tutumundan vazgeçmesi ve tutuklu bulunan soydaşlarımızı derhal bırakması çağrısında bulunuyor, başta Türkiye Cumhuriyeti yetkilileri olmak üzere uluslararası toplumu ve insan hakları örgütlerini Doğu Türkistan’daki zulmü duyurmaya ve çözüm üretmeye davet ediyoruz.

Eksen Sağlık Bir Sen
Genel Merkezi


 Okunma Sayısı : 1687         28 Aralık 2018

Yorumlar

Yorum Yap

Adınız Soyadınız

Girilecek rakam : 570706

Lütfen yukarıdaki rakamları yazınız.