Sağlık Çalışanlarına Yönelik Şiddeti Lanetliyoruz

HAKKIMIZDA / GENEL MERKEZ HABERLERİ

Daha birkaç gün önce, Ankara Zekai Tahir Burak Kadın Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık çalışanlarına yönelik fiziksel şiddet olayı yaşanmıştı.

Dün ise sağlık terörünün adresi Ankara Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Hematoloji Onkoloji Eğitim ve Araştırma Hastanesi oldu.

Çok zor koşullarda yılmadan usanmadan gece gündüz demeden sağlık hizmeti sunmaya çalışan bir hekim arkadaşımız sağlık terörüne ve şiddete maruz kaldı.

Toplumsal olarak baktığımızda ise giderek artan ve kamu görevlilerini asker, polis, öğretmen, doktor, hemşire hedef alan tüm saldırılar kamu vicdanını yaralamakta ve maalesef kendini bilmez kişiliksiz saldırgan teröristler yaptıkları şiddet eylemlerini kendilerince hak olarak algılamaktadır.

Evet yaşanan bir terör saldırısıdır. Ve biz bundan sonra bu türden saldırı girişiminde bulunanları terörist olarak değerlendirmek ve de bu şekilde muamele etmek durumundayız.

Bu güne kadar yaşanan tüm şiddet olaylarını ve sağlık personeline karşı girişilen her türlü sözlü ve fiziki terör eylemlerini kınamakla kalmıyor bundan sonraki süreçte kamuoyunun ve siyasilerin dikkatini bu konu üzerine çekmek için harekete geçtiğimizi ilan ediyoruz.

Bu bağlamda bugün Ankara Çocuk Hastanesinde düzenlenen basın açıklamasına diğer sivil toplum kuruluşları ile birlikte destek verdik.

Eksen Sağlık Bir Sen olarak özelimizde ister kamu görevlisi olsun ister özel teşekkülde görev yapsın tüm sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarına karşı, genel de ise bütün kamu görevlilerine karşı, görevleri dolayısıyla girişilen tüm saldırıları bertaraf edecek çalışmaları hayata geçirmek için üzerimize düşen tüm görevleri tereddütsüz yerine getireceğimizin, bu bağlamda  ilgili tüm kurum ve kuruluşlar, sivil toplum kuruluşları ve benzeri organizasyonlara destek vereceğimizin bilinmesini istiyoruz.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

Eksen Sağlık Bir Sen
Genel Merkez


 Okunma Sayısı : 2893         29 Mart 2018

Yorumlar

Yorum Yap

Adınız Soyadınız

Girilecek rakam : 512068

Lütfen yukarıdaki rakamları yazınız.