Çanakkale Zaferinin 102. Yıl Dönümünü Kutluyoruz

HAKKIMIZDA / GENEL MERKEZ HABERLERİ

Türk tarihi zaferlerle dolu bir tarihtir. Bu tarih içinde Çanakkale Zaferi’nin müstesna bir yeri vardır. Nitekim, Çanakkale Zaferi, medeniyet denilen canavarın iman karşısında hiçbir hükmünün kalmadığını bütün dünyaya ispat etmiştir. Çanakkale Zaferi, Türk’ün başının rüku dışında asla eğilemeyeceğini, o baş ki son neferin gövdesinden ayrılmadan toprağını düşmana teslim etmeyeceğini göstermiştir.

Türk askeri, Allah, vatan, namus ve birlikte yaşamak için elindeki imkanlara bakmadan ileriye atılacak, yeri geldiğinde düşmana süngüsüyle saldırıp, kendisinden sonra gelen kuvvetlere zaman kazandırmayı isteyecek şuura sahiptir. İşte bu Türk askerinin eşsiz cesaretinin, iman ve yüksek ahlakının; üzerinde güneş batmadığı iddia edilen sözde büyük imparatorluğun donanmasından, ve tekniğinden üstün olduğu Çanakkale’de görülmüştür.
 
Yeni nesillere bu şuuru aktarabilmek dileğiyle 102. Yıl dönümünde Çanakkale Zaferinin mimarları Başkumandan Vekili Enver Paşa’yı, Yarbay Mustafa Kemal’i , Onbaşı Seyid’i, Şehzade Şerafettin’i ve tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz.

EKSEN Sağlık Bir Sen
Genel Merkezi

 Okunma Sayısı : 2565         18 Mart 2017

Yorumlar

Yorum Yap

Adınız Soyadınız

Girilecek rakam : 97446

Lütfen yukarıdaki rakamları yazınız.