Aile Hekimlikleri ile Vatandaşlarımız Arasında Aşı Bilmecesi Yaşanmaktadır

HAKKIMIZDA / GENEL MERKEZ HABERLERİ

Ülkemizde aşılama 13/01/2021 tarihinde Sağlık Bakanımız Sayın Fahrettin Koca’nın aşı olması ile başladı. Gelinen süreçte yaklaşın 34.000.000 aşı yapıldı. 1. Doz uygulanan kişi sayısı 20.110.000 iken 2 doz birden olan kişi sayısı 13.709.000 civarında.

Şuan itibarı ile 1. Dozda Çin menşeli Sinovac olunamazken 2. Doz olacaklar için Sinovac uygulanmaktadır.

Alman menşeli Biontech aşısı ise saklama koşulları nedeniyle hastanelerde yapılabilirken geçtiğimiz haftalar itibarıyla koşulları sağlayabilen Aile Hekimliklerinde uygulanabilir oldu. Ancak burada açıklığa kavuşturulması gereken bir durum var ki, maalesef hiçbir yetkili bu konuda net bir açıklama yapmadı.

Bu durum vatandaş ile Aile Hekimlerini karşı karşıya getirmiştir.

Biontech aşısı için, hastanelerde , A ve B Grubu  4 birim ve üzeri barındıran Aile Sağlığı Merkezlerinde ve saklama koşullarını sağlayabilmesi koşulu ile Aile Hekimliklerinde yapılabilmektedir.

İlerleyen günlerde Aile Hekimliklerinde uygun iyileştirmeler yapılabilirse Biontech aşılamaları için randevu alınabilir.

Dolayısı ile hangi aile hekimliklerinde aşı olabilecekleri konusunda vatandaşlarımızın, Sağlık Bakanlığının en yetkili ağızından doğru bilgilendirilmeleri gerekmektedir.

Aşılama sırası gelen vatandaşlarımızın da bir an evvel aşılarını yaptırmaları tavsiyesinde bulunuyoruz.

Arif YAŞAR
Genel Başkan



 Okunma Sayısı : 1259         14 Haziran 2021

Yorumlar

Yorum Yap

Adınız Soyadınız

Girilecek rakam : 1755

Lütfen yukarıdaki rakamları yazınız.